Funderingsherstel


Funderingsherstel Rotterdam

Het Funderingshuis helpt u graag met alle werkzaamheden op het gebied van funderingsherstel in de regio Rotterdam. Wij zijn gespecialiseerd in het vakkundig oplossen van stabilisatie- en funderingsproblemen. Zowel binnen als buiten. Voorbeelden hiervan zijn het compleet herstellen van funderingen, funderings- en sonderingsonderzoek en onderkelderen.

Funderingsherstel in de omgeving van Rotterdam

Het is bekend dat veel huiseigenaren in Rotterdam en omgeving nu of in de toekomst te maken krijgen met funderingsproblemen. Dat komt doordat ongeveer 120.000 Rotterdamse woningen gebouwd zijn op een fundering van houten palen. Deze palen worden vroeg of laat zo aangetast dat ze geen dienst meer kunnen doen als fundering. Daarom is het belangrijk dat u Het Funderingshuis op tijd inschakelt voor het herstellen van uw fundering.

De 7 stappen tot een goed funderingsherstel

Om de fundering van uw woning in Rotterdam goed te herstellen en verstevigen is het belangrijk dat u dit overlaat aan een specialist. Het is immers een flinke klus. Dat weten wij als geen ander. Het is raadzaam om funderingsherstel in 7 stappen uit laten voeren. Wij leggen u graag uit wat er bij iedere stap komt kijken.

1. Funderingsonderzoek

Bent u niet zeker over de staat van uw fundering? Of merkt u dat er verzakkingen optreden? Een funderingsonderzoek zet onzekerheid om naar een duidelijk rapport. Het Funderingshuis laat zo’n onderzoek altijd onafhankelijk uitvoeren volgens de F30-richtlijnen (Organisatie Onafhankelijk Onderzoek Funderingen).

2. Financieringsmogelijkheden

Het is belangrijk dat u vooraf uitzoekt wat uw financiële middelen en subsidie mogelijkheden zijn. Voor het laten uitvoeren van een funderingsonderzoek is het bijvoorbeeld mogelijk om een subsidie aan te vragen bij de gemeente Rotterdam. Daarnaast is het raadzaam om bij uw buren te informeren over de mogelijkheden om het onderzoek en de werkzaamheden gezamenlijk te laten uitvoeren. Dat scheelt vaak behoorlijk in de kosten van het funderingsherstel.

3. Kosten van funderingsherstel

De kosten van het funderingsherstel zijn onder meer afhankelijk van de locatie in Rotterdam en eventuele wensen die u heeft, zoals onderkelderen. Door middel van onderkelderen kunt vierkante meters toevoegen aan een woning, waardoor de woning meer weer waard wordt. De offerte wordt gemaakt op basis van vaste prijzen en voorwaarden.

4. De beste oplossing berekenen

Een fundering is niet altijd hetzelfde is en wij willen uw wensen altijd zo goed mogelijk willen invullen. Daarom berekent een ervaren constructeur wat de beste én de voordeligste oplossing is voor het verstevigenvan uw fundering.

5. Vergunningen

Voor het uitvoeren van werkzaamheden voor funderingsherstel zijn doorgaans een aantal vergunningen nodig. Denk bijvoorbeeld aan een omgevingsvergunning, sloopvergunning en milieuvergunning. Het regelen van deze vergunningen hoeft u niet zelf te doen. Wij zorgen ervoor dat de benodigde vergunningen in orde zijn.

6. Voorbereiding

De voorbereidingsmaatregelen voor funderingswerkzaamheden doen wij graag samen met u:

  • Wij zorgen voor goed overleg met de betrokken buren
  • Voor eigenaren in een VVE is het belangrijk dat alle besluiten vast worden gelegd tijdens een VVE-vergadering
  • Maken van bouwkundige vooropnames (0-metingen) bij directe buren
  • Verzorgen van een eventuele opslagruimte voor uw inboedel
  • Samen overleggen en een duidelijke planning maken (ook i.v.m. tijdelijke huisvesting)

In de meeste gevallen is het voor u mogelijk om tijdens de werkzaamheden aan de fundering op de bovenverdieping te wonen.

7. Aan de slag

Als alle voorbereidingen voor het funderingsherstel gedaan zijn, kunnen de werkzaamheden beginnen. Het Funderingshuis zorgt ervoor dat het funderingsherstel nauwkeurig en zo snel mogelijk wordt uitgevoerd. Door de funderingsproblemen op te lossen geeft u uw woning weer het aanzien dat het verdiend. Oude, statige herenhuizen worden zo in volle glorie herstel. Dat geeft u meer woongenot en zekerheid voor de toekomst en daarnaast leidt het eventueel tot een makkelijkere doorverkoop.

Vrijblijvend advies

Heeft u last van gevelschade en scheuren in de muren? Klemmen bij u de deuren en ramen? Of loopt bij u de vloer schuin af? Dit kunnen allemaal tekenen zijn van funderingsproblemen. In dat geval is het belangrijk dat u Het Funderingshuis inschakelt voor het herstellen en verstevigen van de fundering. Wij kunnen u onder meer van dienst zijn met funderingen op staal, funderingen op palen en gedegen onderzoek. Vraag onze medewerkers vandaag nog om een vrijblijvend advies over de mogelijkheden en kosten van funderingsherstel.