Constructieadvies Rotterdam


Constructieadvies funderingsherstel nodig?

U heeft een funderingsonderzoek laten doen en de keuze gemaakt om tot funderingsherstel over te gaan. Dan zijn er een aantal voorbereidende stappen, zoals als eerste het uitvoeren van een sonderingsonderzoek en daarna de bouwvergunning aanvraag met bijbehorend constructieberekeningen en constructieadvies. Uiteraard begeleidt Het Funderingshuis u hierbij in het traject van funderingsonderzoek tot uitvoering van het funderingsherstel.

Lees hier alles over het constructieadvies en aanlevering bouwvergunningsaanvraag

Bij funderingsherstel komt bouwkundig advies kijken. Een samenspel tussen de juiste keuze paaldiameter, juiste lengte van palen en draagconstructie dient door de constructeur berekend te worden. Rekening houdend met huidige elementen in uw woning en evt. verbouwingsplannen en woonwensen. Zoals het wel of niet openbreken van een vloer, verplaatsen van een open haard of een trap, onderkelderen van de woning e.d. Het Funderingshuis is bekend met de vele mogelijkheden die er zijn voor funderingsherstel. De benaming funderingsherstel zegt niet altijd dat de bestaande fundering hersteld wordt. De bestaande fundering wordt vaak niet vervangen, maar er wordt een nieuwe fundering aangebracht die de functie van de bestaande fundering overneemt.

Kortom gedegen constructieadvies is onontbeerlijk. Voor het indienen van de bouwvergunningsaanvraag dient het constructieadvies in digitale documenten bijgeleverd te worden. Dit zijn met name tal van berekeningen die de gemeente zal controleren en aangeeft hoe het herstel daadwerkelijk dient te worden uitgevoerd.

Welke werkzaamheden horen bij een constructieadvies funderingsherstel?

Denk aan;
– Paaldraagvermogen stalen buispalen
– Gewichtsberekening bovenbouw bestaande woning
– Statische berekening betonconstructie betonpaal t.b.v. funderingsherstel
– Palenplan
– Kisttekening betonplaat met details
– Wapeningstekening vloer met details
– Wapening keuren voor storten betonconstructie
– Aanleveren van alle constructieve berekeningen en tekeningen digitaal voor gemeente Rotterdam

Invloed op uitvoering en de kosten van het funderingsherstel

Het constructieadvies is niet alleen van belang om het werk bouwkundig goed uit te voeren maar ook belangrijk voor de begroting. De begroting van het funderingsherstel kan naar aanleiding van het sonderingsonderzoek en constructieadvies goedkoper of duurder uitvallen. Logischerwijze kunnen we na deze stap voor het funderingsherstel een echte vaste prijs afspreken.

Het sonderingsrapport, de bouwtekeningen, de constructie berekeningen en nog een aantal andere stukken dienen opgestuurd te worden aan de gemeente. Dit is nodig om een bouwvergunning aan te vragen en te verkrijgen.

Meer lezen over de vergunningsaanvraag in gemeente Rotterdam

Vragen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.